Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Einar Mattsson investerar i Täby Park

Publicerad: 14 november 2019, 14:18

Visionsbild. Bild: Täby Park AB.

Einar Mattson har köpt fastigheten Månstenen 5 i Täby Park och kommer utveckla ett nytt bostadskvarter på platsen.


Ämnen i artikeln:

Einar MattssonTäby park

Einar Mattsson har köpt fastigheten Månstenen 5 i Täby Park, Stockholm, och kommer utveckla ett nytt bostadskvarter på platsen. Säljare är Skanska. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheten, som omfattar runt 12 600 ljus bruttoarea, har en lagakraftvunnen detaljplan. Planen för det nya kvarteret avser totalt 150 nya bostadsrätter. Produktionsstart är beräknad till senast 2021 och tillträde sker under 2020.

– Täby Park kommer att bli en fantastisk stadsdel. Tack vare Täby kommuns satsning, en bra dialog och affären med Skanska får vi nu möjlighet att bidra med cirka 150 högkvalitativa bostäder, säger Peter Svensson, vd för Einar Mattsson Projekt AB, i en kommentar.

Läs även: Täby Parks första detaljplan antagen 

Den nya stadsdelen Täby Park växer just nu fram på det gamla galoppfältet i Täby. När stadsdelen är färdigutvecklad kommer den inrymma cirka 20 000 invånare i 6000 bostäder och ha mellan 4000-5000 arbetsplatser samt nya skolor, parker, en simhall och handel.

– Vi välkomnar Einar Mattsson och tycker det är positivt att fler aktörer vill vara med och utveckla området, säger Christoffer Järkeborn, Regionchef Skanska Sverige Nya Hem, i pressmeddelandet.

Ämnen i artikeln:

Einar MattssonTäby park

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.