Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Dubbel investering för Klövern i Slakthusområdet

Publicerad: 9 November 2020, 08:41

Visionsbild över Slakthusområdet. Alla vita byggnader (utom Globen och Tele2 Arena) är tänkta nybyggen.

Foto: Stockholms stad

Klövern köper en fastighet och tecknar ett markanvisningsavtal i blivande Söderstaden, söder om centrala Stockholm.


Ämnen i artikeln:

SöderstadenRutger ArnhultKlövern FastigheterSlakthusområdet

Klövern har sedan tidigare stor närvaro i området, bland annat genom sitt ägande av Globen Shopping. Nu köper man även tomträtten till fastigheten Sandhagen 8 i Slakthusområdet för ett underliggande värde på 70 miljoner kronor, plus tilläggsköpeskilling när detaljplanen vunnit laga kraft. 

Läs även: Förslag: Fler kontor och färre bostäder i Slakthusområdet  

Fastigheten ligger mellan Tele2 Arena och det som kommer att bli Slakthusområdets södra bostadsdelar. I dag är fastigheten bebyggd med en 1 600 kvadratmeter stor byggnad. 

Bolaget har också skrivit ett markanvisningsavtal för köp av en del av fastigheten Enskede Gård 1:1, längs med Arenavägen vid Globen Shopping och kulturfastigheten Slakthuskyrkan. 

Läs även: Nytt steg för Slakthusområdet - Stockholms stad beslutar om skola

https://www.fastighetsnytt.se/samhallsbyggnad/stadsutveckling/nytt-steg-for-slakthusomradet-stockholms-stad-beslutar-om-skola/

Sedan tidigare har Klövern en ambition att bygga ut och modernisera Globen Shopping, som kommer att bli en central plats i Söderstaden. 

– Målet är att skapa en attraktiv stadsdel, bryta barriärer genom gränsöverskridande länkar och sätta människan i centrum med trygga dynamiska platser där människor och företag kan vistas, mötas och utvecklas, säger Siggela Möller, Affärsutvecklare Stadsutveckling Söderstaden på Klövern i ett pressmeddelande. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.