torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Doxa köper Malmö Arena för 1,9 miljarder

Publicerad: 9 september 2021, 07:57

Nystartade Doxa, som kontrolleras av Greg Dingizian, köper Malmö Arena och kvarteret runtomkring. Säljare är Percy Nilsson - som genom delvis betalning i aktier blir ny storägare i Doxa.

Ämnen i artikeln:

DoxaGreg DingizianMalmö

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Köpet, som blir Doxas första fastighetsförvärv, avser tre fastigheter och två tomträtter som tillsammans bildar kvarteret Malmö Arena. Prislappen för de totalt 77 000 kvadraten landar på 1,9 miljarder kronor. 

Säljare är Percy Nilsson, som utvecklat det fullt uthyrda kvarteret. 

– Med aktuellt förvärv skapar vi redan initialt en attraktiv plattform för vår fastighetsverksamhet med betydande kassaflöde. Vi har sedan en tid identifierat en rad möjligheter att expandera med kompletterande fastighetsinvesteringar och avser förvalta en bred portfölj av tillgångar som sträcker sig över flera fastighetssegment och geografiska delmarknader i syfte att skapa en attraktiv riskjusterad avkastning över tid, säger Greg Dingizian, Doxas styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Läs även: Mikael Söderlundh: Ingen sommarsemester för transaktionerna

Avsikten är att förvärvet ska genomföras senast den 31 oktober i år, och att Doxa ska tillträda fastigheterna senast den 28 februari 2022. 

Köpeskillingen avses erläggas genom att Doxa ställer ut ett skuldebrev till säljaren om 200 miljoner kronor, emitterar 45 miljoner aktier i bolaget till säljaren till en teckningskurs om 9 kronor per aktie, samt kontant betalar resterande del av köpeskillingen till säljaren.

Läs även: Kapitalet flödar till den svenska fastighetsmarknaden

Teckningskursen för de nyemitterade aktierna är 6,7 procent högre än den genomsnittliga aktiekursen på 8,43 kronor - en nivå som bestämts genom förhandling mellan säljare och köpare. 

Att del av köpeskillingen avses betalas i nyemitterade aktier i Doxa anser styrelsen enligt ett pressmeddelande vara i Doxas och aktieägarnas bästa intresse. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev