Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Doxa köper 40 procent av Fastighetsstaden

Publicerad: 25 november 2021, 14:25

Foto: Connel_Design

Dental- och fastighetsbolaget Doxa har nu träffat avtal med Fastighetsstaden Holding om att köpa 40 procent i Fastighetsstaden i Halmstad, efter att en avsiktsförklaring slöts i oktober.


Ämnen i artikeln:

DoxaHalmstad

Tillträdet förväntas äga rum senast den 30 december. Doxa ska på tillträdesdagen betala en köpeskilling om 46,7 procent av ett belopp som kommer att fastställas genom beräkning av Fastighetsstadens egna kapital med tillägg för skillnaden mellan överenskommet fastighetsvärde och bokfört värde för fastigheterna per tillträdesdagen med avdrag för latent skatt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Av köpeskillingen ska 180 miljoner kronor erläggas genom att Doxa genomför en riktad nyemission av 15 miljoner aktier till en teckningskurs på 12 kronor. Resterande del av köpeskillingen ska erläggas kontant av Doxa till säljaren på tillträdesdagen.

Fastighetsstaden äger ett trettiotal kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter med ett fastighetsvärde om 1.625 miljoner kronor och med årliga hyresintäkter om 100 miljoner kronor.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

DoxaHalmstad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.