Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

DNB säljer Svensk Fastighetsförmedling

Publicerad: 16 december 2013, 15:37

Swedbank Franchise köper Svensk Fastighetsförmedling av norska DNB som väljer att sälja verksamheten då företaget inte längre arbetar med bolån på den svenska marknaden.


Ämnen i artikeln:

DNBSwedbank

Det innebär att Svensk Fastighetsförmedling nu ingår i samma koncern som Fastighetsbyrån. Svensk Fastighetsförmedling och Fastighetsbyrån har drivs båda som franchiseföretag. På kort sikt kommer verksamheterna drivas vidare som tidigare men på längre sikt kommer det ske en samordning av företagen.

DNB har ägt Svensk Fastighetsförmedling sedan 2007 men väljer nu att sälja verksamheten då företaget inte längre arbetar med bolån på den svenska marknaden.

– Det här är en utmärkt lösning. Köparen har lång erfarenhet av mäklarmarknaden och har lyckats väldigt bra med Fastighetsbyrån. De vill nu bygga vidare och vi tror att det blir positivt för alla inblandade parter, säger Bjørn Erik Næss, finansdirektör i DNB-koncernen, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Fastighetsbyrån

Ämnen i artikeln:

DNBSwedbank

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.