Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Diös säljer i Falun för 49 miljoner

Publicerad: 21 december 2017, 04:21

Nedre Gruvriset.

Foto: Diös.

Diös har sålt fastigheten Nedre Gruvriset 33:156 i Tallenområdet utan för Falun till Landstinget Dalarna. Köpeskillingen uppgår till 49 miljoner kronor och tilträde sker under senare delen av 2018.


Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterFalun

Diös har sålt fastigheten Nedre Gruvriset 33:156 i Tallenområdet utan för Falun till Landstinget Dalarna. Köpeskillingen uppgår till 49 miljoner kronor och tilträde sker under senare delen av 2018. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 5 000 kvadratmeter, huvudsakligen logistikyta, och är idag uthyrd till Distansapoteket som dock kommer att flytta ut i samband med tillträdet.

Köparen har köpt fastigheten i syfte att säkerställa en långsiktig lösning för Dalarnas museums behov av magasinslokaler, skriver Diös i ett pressmeddelande. Vidare konstaterar man att försäljningen är i linje med bolagets strategi att utveckla stad med fokus på att koncentrera sitt fastighetsbestånd till centrala lägen.

– Vi kan därmed fokusera ytterligare resurser till stadskärnan där vi just nu utvecklar Bergströms Galleria och våra fastigheter runt Holmtorget. Utöver det utvecklar vi också bostäder i centrum vid Faluån, kommenterar Lars-Göran Dahl, chef för affärsutveckling på Diös.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterFalun

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.