onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Diös säljer i Falun för 49 miljoner

Publicerad: 21 december 2017, 04:21

Nedre Gruvriset. Foto: Diös.

Diös har sålt fastigheten Nedre Gruvriset 33:156 i Tallenområdet utan för Falun till Landstinget Dalarna. Köpeskillingen uppgår till 49 miljoner kronor och tilträde sker under senare delen av 2018.

Ämnen i artikeln:

Falun

Diös har sålt fastigheten Nedre Gruvriset 33:156 i Tallenområdet utan för Falun till Landstinget Dalarna. Köpeskillingen uppgår till 49 miljoner kronor och tilträde sker under senare delen av 2018. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 5 000 kvadratmeter, huvudsakligen logistikyta, och är idag uthyrd till Distansapoteket som dock kommer att flytta ut i samband med tillträdet.

Köparen har köpt fastigheten i syfte att säkerställa en långsiktig lösning för Dalarnas museums behov av magasinslokaler, skriver Diös i ett pressmeddelande. Vidare konstaterar man att försäljningen är i linje med bolagets strategi att utveckla stad med fokus på att koncentrera sitt fastighetsbestånd till centrala lägen.

– Vi kan därmed fokusera ytterligare resurser till stadskärnan där vi just nu utvecklar Bergströms Galleria och våra fastigheter runt Holmtorget. Utöver det utvecklar vi också bostäder i centrum vid Faluån, kommenterar Lars-Göran Dahl, chef för affärsutveckling på Diös.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev