torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Diös köper Luleå Office Building

Publicerad: 29 juni 2016, 10:32

Foto: Diös.

Diös förvärvar nybyggda Luleå Office Building till ett underliggande värde om 290 miljoner kronor. Säljare är statliga Vasallen och Lantmännen.

Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterVasallenLuleå

Diös förvärvar nybyggda Luleå Office Building till ett underliggande värde om 290 miljoner kronor. Säljare är statliga Vasallen och Lantmännen.

Fastigheten omfattar 9 000 kvadratmeter och består till 95 procent av kontor. Den har en uthyrningsgrad på 94 procent och ett årligt hyresvärde om cirka 19 miljoner kronor.

De största hyresgästerna är TeliaSonera och Riksbyggen, med en genomsnittlig kontraktstid på elva år.

– Luleå Office Building har varit ett spännande och roligt projekt som har förändrat Luleås stadsbild. Samarbetet mellan Lantmännen och Vasallen har varit bra, men avsikten har aldrig varit att vi tillsammans ska förvalta fastigheten på sikt. Vi är väldigt glada att få avyttra denna fina fastighet till en långsiktig och stabil aktör som Diös, säger Leif Rytter, vd Vasallen och Mikael Nicander, vd Lantmännen Fastigheter.

I fastigheten, Kajan 18, ingår även en tillhörande byggrätt om 3 500 kvadratmeter.

– Vi vill fortsätta växa och Luleå är en av våra prioriterade orter. Vi förvärvar en mycket centralt nybyggd fastighet som passar vår strategi riktigt bra. Vi kommer nu se över hur vi kan utveckla fastighetens byggrätt för att ytterligare bidra till Luleås stadsutveckling, säger Knut Rost, vd Diös.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev