Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Diös köper anrik fastighet i Sundsvall

Publicerad: 19 juli 2022, 09:36

Fastigheten är belägen i Stenstan i centrala Sundsvall, som är under stark utveckling.

Foto: Diös

Fastighetsägaren stärker sin position i Sundsvall genom att köpa en fastighet med hotell och bostäder för 177 miljoner kronor i centrum.


Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterSundsvallSvepet

– Det händer mycket i Sundsvall och det finns många spännande tillväxtplaner för Stenstan. Vi ser fram emot ett utökat samarbete med Nordic Choice Hotels, samt att förvalta och utveckla en fastighet som många lägger märke till tack vare den vackra byggnaden, kommenterar transaktionsansvarige Henrik Sjöstrand.

Byggnaden, som är från slutet av 1920-talet, är i mycket gott skick och har restaurerats genom åren. Största hyresgäst är Nordic Choice Hotels, genom Clarion Collection Hotel Grand, med ett hyresavtal på 15 år från september. Hyresvärdet uppgår till 11,6 miljoner kronor. 

Ett stenkast bort ligger även nya resecentrum och Diös satsning på Köpmangatan med 46 nya lägenheter. 

Säljare är Moströms Fastighet och tillträde sker den 15 september. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas under det tredje kvartalet 2022.  

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.