Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Diös förvärvar i Borlänge

Publicerad: 30 mars 2021, 12:38

Foto: Diös

Diös förvärvar en kontorsfastighet på Humanistgatan i Borlänge. Säljare är Fastighets AB Hushagen.


Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterBorlänge

Byggnaden omfattar totalt 4000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd. Hyresgästerna är bland annat Sweco, Skanska, Mockfjärds och Borlänge kommun. Fastigheten är belägen i närheten av Dalarna Science Park och platsen där Diös utvecklar Trafikverkets nya huvudkontor. 

– Vi är glada över affären med Diös, som är en långsiktig fastighetsägare och en bra drivkraft i utvecklingen av Borlänge, säger Jörgen Isaksson, vd, Fastighets AB Hushagen, i ett pressmeddelande. 

Affären sker till ett överenskommet fastighetsvärde om 80 miljoner kronor. Tillträde sker 1 juni. 

– Detta är vårt andra förvärv av attraktiva kontorsfastigheter i Borlänge på kort tid och ytterligare en viktig pusselbit i att stärka vårt erbjudande inom moderna kontor på strategiska platser. Vi ser mycket fram emot att förvalta och utveckla fastigheten och skapa en god relation med våra nya hyresgäster, säger Annie Franzon, transaktionschef på Diös, i bolagets pressmeddelande.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterBorlänge

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News