söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Diös avyttrar hotellfastighet för 200 miljoner till Midstar

Publicerad: 17 maj 2023, 05:12

Fastigheten Ingerborg 1 ligger på Stationsgatan i centrala Borlänge.

Foto: Diös

Diös avyttrar en hotellfastighet i Borlänge för 200 miljoner kronor. Det underliggande fastighetsvärde överstiger bokfört värde, skriver bolaget.

Ämnen i artikeln:

SvepetScandicMidstarHotellBorlänge

R


Fastigheten, som främst inhyser Scandic Borlänge, har en uthyrningsbar yta om 14 000 kvadratmeter, ett årligt hyresvärde om 13 miljoner kronor och en ekonomisk uthyrningsgrad som uppgår till 98 procent.

Läs mer: Skanska pausar storsatsning – därför kan hotelljätten riva avtalet

Köpare är Midstar Hotels och frånträde sker 1 juni 2023.

Majoriteten av den avyttrade fastigheten innehåller hotell samt ett mindre antal bostäder. Största kommersiella hyresgäst är Scandic. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas under det andra kvartalet 2023.

– Vi fortsätter att vara aktiva på transaktionsmarknaden och göra strategiska affärer som skapar utrymme för tillväxt och utveckling. Vi är väldigt glada att sälja till Midstar Hotels som arbetar fokuserat med hotellfastigheter och önskar dem varmt välkomna till Borlänge, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

Läs mer: Gessle river nästan 100-årigt hotell i sommarparadiset

Midstar har nu 27 hotell i portföljen

Midstar Hotels grundades 2015 tillsammans med Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti and Riksbankens Jubileumsfond. Bolaget har efter affären 27 hotell i portföljen – 16 i Sverige, 8 i Norge, 4 i Danmark – med totalt 4 529 rum. "Borlänge är en spännande stad i tillväxt och vår nya fastighet passar vår portfölj väl. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla fastigheten tillsammans med våra hyresgäster", säger Marc Henrikson, partner, Midstar Hotels

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev