torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

De går samman – bildar bolag med miljardvärde i Norrland

Publicerad: 20 juni 2022, 11:47

Håkan Martinell, vd Nordiska Centruminvest, och Emil Westerlind, vd Westerlinds, i ett handslag för en norrländsk fusion. Till vänster: Mittmedia-fastigheten Bern i Örnsköldsvik. Till höger: Tobaks, Swedish matchs gamla cigarrfabrik.

Westerlinds och Nordiska Centruminvest går samman och bildar en gemensam fastighetskoncern med huvudsäte i Härnösand. Det nya bolaget kommer att förvalta 87 000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

SvepetWesterlind FastigheterUmeåÖrnsköldsvikHärnösand

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Westerlinds äger och förvaltar cirka 72 000 kvadratmeter fördelat över ett 20-tal fastigheter i Härnösand. 

Läs mer: Flyttar huvudkontoret till Tobaks 

Nordiska Centruminvest äger och förvaltar ett bestånd om cirka 16 000 kvadratmeter i Umeå och Örnsköldsvik fördelat på tio fastigheter. 

Bild 1/3  Norrländska coworkingoperatören House Be är stor hyresgäst i Westerlinds företagsbyggnad Tobaks i Härnösand.

Företagen har tidigare samarbetat i gemensamma projekt men nu tar man ett större grepp och går samman. 

Läs mer: Två syskonpar säljer till Balticgruppen 

Det nya bolaget kommer förvalta en yta om cirka 87 000 kvadratmeter fördelat på 31 fastigheter till ett fastighetsvärde om cirka 930 miljoner. 

Utvecklat ny centrumgalleri – och ställt om Mittmedias trykeri

• Westerlinds har under de senaste åren varit aktiva i flertalet stadsutvecklingsprojekt, dels handelsrelaterade med omfattande omflyttningar och nyetableringar i Härnösands centrum, samt ombyggnation av den tidigare Prismagallerian som i dagarna invigdes under namnet Graf.

• Andra mer omskrivna projekt är utvecklingen av fastigheten Tobaks, Swedish matchs gamla cigarrfabrik som byggts om till ett levande företagskluster med företag, myndigheter, gym och coworking (House be). Man är också aktiva inom nyproduktion, i första hand bostadsrätter.

• Nordiska Centruminvest har framför allt arbetat aktivt med utvecklingen av fastigheten Bern i Örnsköldsvik där man konverterat Mittmedias tidigare tryckeri till coworkingoperatören House Be. Man har även anpassat Scharinska Villan i Umeå för Rise, bevarat och strukturutvecklat äldre lägenheter.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev