fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

D. Carnegie i ny storaffär – nu i Västerås

Publicerad: 18 december 2017, 14:17

Flygvy Västerås. Foto: Wikimedia.

Carnegie & Co AB har avtalat om förvärv av fyra fastigheter i Västerås med Bostads AB Mimer. Köpeskillingen uppgår till 765 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Hembla

Carnegie & Co AB har avtalat om förvärv av fyra fastigheter i Västerås med allmännyttiga Bostads AB Mimer. Köpeskillingen uppgår till 765 miljoner kronor.

Fastighetsportföljen inkluderar 749 lägenheter med ett årligt hyresvärde på runt 53 miljoner kronor. Beslut om försäljningen tas formellt av Kommunfullmäktige den första februari 2018 och tillträde planeras under det första halvåret av 2018.

– Vi är väldigt stolta över att få förtroendet att äga och förvalta denna högkvalitativa portfölj i Västerås kommun. Detta är vår första affär i den snabbt växande kommunen. Vi anser att Västerås kommun har en lovande tillväxt, utvecklingspotential samt goda framtidsutsikter. Detta är vår första fastighetsaffär där vi förvärvar från allmännyttan och Västerås ligger bra till i förhållande till vår resterande fastighetsportfölj väster om Stockholm, säger Svein Erik Lilleland, tf VD på D. Carnegie & Co.

Så sent som i fredags meddelade D. Carnegie att man genomfört ett annat stort förvärv, årets största till och med, när man köpte drygt 1 400 lägenheter av Akelius i Stockholmsområdet till ett underliggande fastighetsvärde om 2,47 miljarder.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev