Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Cushman & Wakefield säljs i jätteaffär

Publicerad: 11 maj 2015, 06:37

Cushman & Wakefield har sålts till det amerikanska fastighetsservicebolaget DTZ för 2 miljarder dollar – 16, 5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Cushman & WakefieldDTZ

Cushman & Wakefield har sålts till det amerikanska fastighetsservicebolaget DTZ för 2 miljarder dollar – 16, 5 miljarder kronor. DTZ  backas av private equity-bolaget TPG.

TPG köpte nyligen även amerikanska rådgivningsfirman Cassidy Turley. De tre bolagen kommer att samlas under varumärket Cuschman & Wakefield.

”Köpet kommer att förändra den kommersiella fastighetsbranschen globalt, genom att skapa en tydlig utmanare till JLL och CBRE, som har dominerat fram till nu” skriver Market Watch.

Totalt kommer de sammanslagna bolagen att har 250 kontor i över 50 länder, med 43 000 anställda. Man kommer att hantera mer än fyra miljarder kvadratmeter runtom i världen, både till institutioner, företag och privatpersoner.

Bolaget kommer att ledas av Brett White, som var VD på CBRE fram till 2012.

– Cushman & Wakefield är starka där DTZ är svaga, och tvärtom. Både när det gäller geografi och affärsområden. Cushman & Wakefield är exempelvis starka i New York, medan DTZ är starka på den asiatiska marknaden. Det är ingen tvekan om att det kommer att ske en del uppsägningar, men vi är nöjda med överlappningen inte är så stor, säger Brett White.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande DTZ och Market Watch

Ämnen i artikeln:

Cushman & WakefieldDTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.