Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Croisette startar kontor på Island

Publicerad: 11 november 2020, 20:35

Fastighetsrådgivaren Croisette fortsätter att växa, men den här gången utanför Sveriges gränser.


Ämnen i artikeln:

CroisetteIsland

Croisette Real Estate Partner har på fem år vuxit till över 50 medarbetare och har i dag fem kontor i Sverige och fem affärsområden. 

Nu fortsätter expansionen men den här gången utanför landets gränser. I december öppnar bolaget kontor i Reykjavik på Island. 

Läs även: Heimstadenägare gör strandhugg på Island

Först på plats blir Styrmir Bjartur Karlsson, isländsk entreprenör och mäklare, bosatt i Reykjavik. Styrmir går in som MD för dotterbolaget och har över två decenniers erfarenhet av att bedriva affärsverksamhet internationellt, varav han under sex år varit bosatt i Sverige.

– Det är en oerhörd lyckoträff att ha fått komma i kontakt med Styrmir, som visat sig vara en person perfekt för uppgiften att ta Croisette utomlands. Styrmir har inte bara det perfekta kontaktnätverket, han är dessutom en person som passar in i vår kultur, vår vision och våra tankar framåt. Det känns oerhört tryggt att få lägga ansvaret över vår framgång på Island på Styrmir, som delar precis vår ambition och naivitet kring vad som är möjligt, säger Per Svensson, vd och grundare på Croisette Real Estate Partner i ett pressmeddelande.

Läs även: Framtidens stad – inkluderande och sammanhängande

Croisette uppger att etableringen på Island är den första i raden av fler tilltänkta internationella nyöppningar. 

Anledningarna till att Croisette dras till isländska marknaden är fler:

Här finns en dryg handfull noterade fastighetsbolag, men fastighetsrådgivare lyser med sin frånvaro. 

Island är en modern ekonomi med en stark befolkningstillväxt, en ung och välutbildad befolkning och en hög digitaliseringsgrad.

Landet rankas konsekvent bland världens bästa när det gäller välstånd, lycka och framför allt jämställdhet.

Styrmir Bjartur Karlsson, vd för den isländska grenen av Croisette Real Estate Partner, säger i en kommentar att han anser att den isländska marknaden är mogen för en internationell aktör entré.

– Den isländska fastighetsbranschen har utvecklats snabbt de senaste tio åren i samband med den växande besöksnäringen och erbjuder mycket stora möjligheter när det gäller fastighetsutveckling och -transaktioner. Vi ser Croisettes entré på den isländska marknaden som en fantastisk möjlighet att bidra ytterligare till marknadens utveckling och öppna upp Island för ännu mer internationella investeringar, säger Styrmir Bjartur Karlsson,

Sverrir Thór, tidigare fast medarbetare på Fastighetsnytt, är numera partner på fastighetskonsulten Fråga Lou som bistått Croisette vid etableringen på Island. Enligt honom uppfyller den isländska marknaden flera av de önskemål som investerare har.

Allt fler internationella investerare har börjat snegla mot Island.

– Den isländska ekonomin är modern och vilar på starka basnäringar och dessutom är man i framkant när det gäller hållbarhetsfrågor. Det finns ett behov för modernisering av fastighetsbeståndet, som har påbörjats, och det skapar stora möjligheter, vilket är anledningen till att allt fler internationella investerare har börjat snegla mot Island, säger han till Fastighetsnytt.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CroisetteIsland

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.