onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Corem säljer igen – i Sigtuna och Kalmar

Publicerad: 3 juli 2023, 13:20

Rutger Arnhult och Corem säljer bland annat det kulturminnesmärkta Kalmar stadsbibliotek, om 3 800 kvadratmeter, till Vacse.

Foto: Tomas Oneborg, TT/Vacse

Corem fortsätter att avyttra fastigheter. Nu säljs två fastigheter i Sigtuna och Kalmar till ett underliggande fastighetsvärde om 164 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetCorem Property GroupRutger ArnhultVacse

Johan Bahlenberg

johan.bahlenberg@bbm.bonnier.se


Fastigheterna säljs i två separata affärer, till bokfört värde, uppger Corem.

I Sigtuna säljs fastigheten Märsta 24:8, vilken utgörs av en mindre kontorsbyggnad som i dagsläget är helt vakant. I Kalmar säljs fastigheten Guldfisken 2, stadens gamla posthus som sedan 2020 inrymmer Kalmar Stadsbibliotek.

Läs mer: Så ska Nrep göra Klövern till ny bostadsjätte

Fastigheterna har en total uthyrningsbar area om cirka 4 990 kvm och ett totalt hyresvärde om cirka 8,6 miljoner kronor.

Fastigheten i Sigtuna frånträddes den 30 juni och i Kalmar är frånträde planerat till den 2 oktober 2023.

Kalmar stadsbibliotek köps av fastighetsbolaget Vacse, till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 150 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från Vacse. Fastigheten är fullt uthyrd till Kalmar kommun med hyresavtal som sträcker sig fram till 2040.

Vacse ägs av sju pensionsstiftelser knutna till svenska storföretag och är inriktat på fastigheter med offentliga hyresgäster.

– Denna fastighet blir ett väldigt bra komplement till vårt befintliga bestånd i Kalmar och vi ser framemot att utöka vårt samarbete med Kalmar kommun och till hösten såsom hyresgäst. Kalmar stadsbibliotek är en mycket vacker byggnad med fint läge i staden som vi ser framemot att förvalta och äga långsiktigt, säger Fredrik Linderborg, vd på Vacse.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev