onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Corem säljer fyra fastigheter – Wihlborgs köper i Malmö

Publicerad: 2 december 2022, 11:24

Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem

Foto: Corem

Corem har i tre separata affärer tecknat avtal om att sälja fyra fastigheter till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 125 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetCorem Property Group

ND


Fastigheterna är belägna i Malmö, Burlöv, Kalmar och Nyköping och har en uthyrningsbar yta om cirka 13 800 kvadratmeter och utgörs huvudsakligen av lokaler för kontor, handel och lager.

Läs mer: Ökade kostnader och svag uthyrning – nu måste Corem sälja ännu fler kåkar

– Dessa avyttringar är ytterligare ett steg i Corems renodling samtidigt som vi frigör kapital till pågående projekt, kommenterar Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem.

Två av fastigheterna i Malmötrakten köps av Wihlborgs. Den ena fastigheten, Sufflören 4 i Hyllie, är uthyrd till cirka 50 procent och den andra (Sunnanå i Burlöv) är obebyggd och omfattar 10 000 kvadratmeter markareal.

Det totala underliggande fastighetsvärdet på de köpta fastigheterna uppgår till 70 miljoner kronor.

Kåkarna som Wihlborgs köper: Sufflören 4 i Hyllie (bilden), är en kombinerad kontors- och lagerfastighet om 5 100 kvm. Sunnanå 12:26 är obebyggd och omfattar cirka 10 000 kvm markareal.

Foto: Wihlborgs

Läs mer: Corem säljer fastighet i Malmö för 135 miljoner

– Dessa fastigheter blir bra tillskott till områden där vi redan är etablerade och ser fortsatt goda utvecklingsmöjligheter. Förvärvet av Sunnanå säkrar också värdefull mark för framtida projekt, säger Wihlborgs vd Ulrika Hallengren i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev