Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Corem köper i Stockholm och Malmö

Publicerad: 18 november 2016, 13:31

Corem utökar fastighetsbeståndet med drygt 20 000 kvadratmeter lager och kontor. Fastigheterna ligger i Stockholm och Malmö, och affären görs som bolagsförvärv till ett fastighetsvärde om 145 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Corem Property GroupMalmö

Corem utökar fastighetsbeståndet med drygt 20 000 kvadratmeter lager och kontor. Fastigheterna ligger i Stockholm och Malmö, och affären görs som bolagsförvärv till ett fastighetsvärde om 145 miljoner.

I Stockholm förvärvas tomträtten till fastigheten Elektra 27 i Västberga industriområde, Hägersten. Fastigheten har en uthyrbar area om cirka 6 000 kvadratmeter kontor och lager, varav cirka hälften av ytan är vakant.

I Malmö, förvärvas fastigheten Kajan 37 i Limhamn. Fastigheten har en uthyrbar area om cirka 14 800 kvadratmeter kontor och lager. Uthyrningsgraden är cirka 90 procent, fördelade mellan ett flertal hyresgäster.

– Det här förvärvet är ett kompletteringsförvärv, på marknader vi känner väl och tror på. I Västberga ser vi både tydliga synergier med vårt befintliga bestånd och stora möjligheter i de befintliga vakanser vi nu förvärvar. I Malmö har vi under lång tid försökt utöka vårt fastighetsbestånd och utvärderat många potentiella affärer. Limhamn är en ny delmarknad för oss i Malmö och med förvärvet av Kajan 37 får vi en rejäl etablering i ett av Malmös mest intressanta lägen, där det pågår och planeras många projekt, säger Eva Landén, vd på Corem.

Corem tillträder fastigheterna 18 november.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Corem Property GroupMalmö

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.