Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Corem gör affärer med Arnhult-bolag

Publicerad: 11 oktober 2017, 09:10

Eva Landén, är vd på Corem.

Foto: Corem.

Corem har gjort två affärer med närstående bolag inom den så kallade Arnhults-sfären. Dels har man gjort en bytesaffär med Klövern, dels köpt en fastighet av ett dotterbolag till M2 Asset Management.


Ämnen i artikeln:

Rutger ArnhultKlövern FastigheterCorem Property Group

Corem har gjort två affärer med närstående bolag inom den så kallade Arnhults-sfären. Dels har man gjort en bytesaffär med Klövern, där huvudägaren Rutger Arnhult är vd, dels har man köpt en fastighet i Jönköping av ett dotterbolag till Arnhults investmentbolag M2 Asset Management.

I bytesaffären köper Corem tre fastigheter i Stockholmsområdet samt en tomträtt till ett underliggande fastighetsvärde om 238 miljoner kronor och säljer tre fastigheter i Norrköping samt en tomträtt i Stockholm till ett underliggande fastighetsvärde om 152 miljoner kronor. Mellanskillnaden regleras kontant.

Av M2 Asset Managements dotterbolag LC Development Fastigheter köper man sedan en logistikanläggning, under uppförande, i Torsvik strax söder om Jönköping. Fastigheten är fullt uthyrd till Dagab och kommer att användas som kyllager för matvaror. Underliggande fastighetsvärde är 126 miljoner kronor och fastigheten tillträds vid färdigställande som beräknas ske i mars 2018.

Då båda transaktionerna betraktas som närståendetransaktioner måste Corems bolagsstämma godkänna dem. Klövern bedöms inte behöva kalla till bolagsstämma på grund av hur liten bytesaffären är i förhållande till bolagets balansräkning.

Det framgår av pressmeddelanden.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.