Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Corem förvärvar i Veddesta

Publicerad: 2 December 2013, 14:45

Corem har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det med NREP delägda bolaget som uppfört en ny paket- och pallterminal i Veddesta norr om Stockholm. Fastigheten är värd cirka 332 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Corem Property GroupNREP

Corem och Nordic Real Estate Partners (”NREP”) bildade under 2011 ett gemensamt bolag för uppförande av en ny paket- och pallterminal i Veddesta norr om Stockholm. I samband med detta tecknades ett 15-årigt hyresavtal med PostNord. NREP har ansvarat för projektledning och uppförande av byggnaden.

Corem har, per idag, tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det delägda bolaget, vilket innebär att Corem är ensam ägare till den nya Veddestaterminalen. Fastigheten har ett uppskattat marknadsvärde om 332 miljoner kronor.

Terminalen är belägen i Veddesta, Järfälla, där NREP och Corem var för sig samt genom det samägda bolaget har etablerat en ny logistikpark med totalt 115 000 kvadratmeter effektiv distributionsyta.

– Detta är en transaktion som funnits på ritbordet under en längre tid och det är ett naturligt steg för oss att förvärva samtliga aktier i det gemensamt ägda bolaget. säger Eva Landén, vd på Corem.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Corem

Ämnen i artikeln:

Corem Property GroupNREP

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.