måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Corem fortsätter renodla – säljer av för 615 miljoner i Småland

Publicerad: 17 juni 2022, 10:07

Peeter Kinnunen och Corem köpte fastigheten Hedenstorp 1:99 i Jönköping för 65 miljoner för ett år sedan. Nu säljer man av den och fem andra fastigheter i en paketaffär med Emilshus. Foto: Corem/Google maps

Emilshus köper sex fastigheter i Växjö och Jönköping för 615 miljoner kronor. Säljer gör Corem. Enligt bolagets transaktionschef Peeter Kinnunen är försäljningen ytterligare ett steg i Corems renodling av portföljen.

Ämnen i artikeln:

SvepetEmilshus FastigheterCorem Property Group

R


De tre fastigheter som Corem avyttrar i Växjö är: Fläkten 11, Fläkten 14 och Fabriken 1. Dessa har en uthyrningsbar yta om totalt 21 000 kvadratmeter och består av lokaler för kontor, utbildning och industri. I och med det lämnar Corem Växjö helt.

Läs mer: Emilshus tar steget in i Östergötland 

Fastigheterna som avyttras i Jönköping är: Hedenstorp 1:99, Hedenstorp 2:41 och Ulvö 8. Dessa har en uthyrningsbar yta om 20 600 kvadratmeter och består huvudsakligen av lokaler för kontor, lager och industri.

– Transaktionen är ytterligare ett steg i Corems renodling samtidigt som vi frigör kapital till andra investeringar, kommenterar Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem.

Läs mer: Corem säljer fastighet i centrala Västerås 

Enligt köparen Emilshus är det årliga hyresvärdet för fastigheterna 46 miljoner. Bolaget fortsätter växa enligt plan, inte minst i den prioriterade fastighetskategorin lätt industri, säger Jakob Fyrberg, Emilshus vd, i ett pressmeddelande. 

Genomsnittlig återstående avtalslängd i befintliga hyreskontrakt är cirka 4,2 år. Tillträdet är planerat till den 1 september 2022. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev