Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Concent säljer omskrivet projekt i norr

Publicerad: 14 november 2016, 06:01

Concent har sålt sitt prestigeprojekt i norr, Barents Center i Haparanda, till ett konsortium med de finska investerarna Erkki Hanhirova och Jarmo Viitala som huvudägare.


Ämnen i artikeln:

Barents CenterConcent

Concent har sålt sitt prestigeprojekt i norr, Barents Center i Haparanda, till ett konsortium med de finska investerarna Erkki Hanhirova och Jarmo Viitala som huvudägare. Någon köpeskilling kommuniceras ej men enligt ett pressmeddelande från Concent görs försäljningen på marknadsmässiga villkor.

Både Hanhirova och Viitala kommer att vara delaktiga i produktionen och förvaltningen av fastigheten i Haparanda. Viitala har en lång erfarenhet av fastighetsägande.

Den uthyrningsbara ytan i Barents Center, som har varit ett mycket omskrivet projekt, uppgår till 58 000 kvadratmeter. Bygglov finns och markarbeten har genomförts och inom kort kommer produktionen att startas. Den första etappen beräknas vara klar i tredje kvartalet 2018 och projektet beräknas vara klart under första kvartalet 2019.

Tillträde sker efter godkänd slutbesiktning och resultatet från försäljningen bokförs då.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Barents CenterConcent

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.