Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Concent säljer 760 lägenheter

Publicerad: 27 augusti 2015, 09:34

Concent Holding säljer fastigheter under uppförande med 760 lägenheter, för ett totalt värde om 1 133 miljoner kronor. Köpare är investmentbolaget Nischer AB.


Ämnen i artikeln:

ConcentNewsecNischer Properties

– Affären blir ett naturligt första steg för vår nya verksamhetsinriktning. De förvärvade bestånden består av hyresrätter under uppförande med potential till goda kassaflöden. Beståndet kommer att ingå i vår långsiktiga förvaltning , säger Nischers vd Wilhelm Burman.

Det var 21 augusti som Nischers styrelse fattade beslut om en ny verksamhetsinriktning, att utveckla och förvalta bostadsfastigheter i Sverige. Bolaget är sedan tidigare noterat på First North men måste enligt regelverk med anledning av den nya inriktningen genomföra en ny listningsprocess, något man “avser att påbörja snarast”.

Affären kommer att ge Concent en reavinst på 237 miljoner kronor, fördelat på 151 miljoner under tredje kvartalet och 86 miljoner under fjärde.

– Concents förändring under 2014, från konsultverksamhet till utveckling och försäljning av fastigheter i tillväxtorter, visar sig redan framgångsrik. En stor del av de bostäder som denna försäljning inbegriper avser små, smarta hyresrätter vilket förutom en bra affär för oss även gör att vi är med och bekämpar bostadsbristen , säger Concents vd Runar Söderholm.

Concent kommer att slutföra utvecklingen och produktionen av fastigheterna, med tillträden under september och december 2015. Värderingen har genomförts med hjälp av Newsec.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Concent Holding och Nischer

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.