Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Colliers förvärvar konkurrent - blir marknadsledande i Norden: ”Tar ett jättekliv”

Publicerad: 6 september 2022, 08:25

Daniel Gorosch, vd för Colliers Sverige och Joakim Arvius, vd för Pangea Sverige.

Colliers köper konkurrenten Pangea och blir därmed den marknadsledande fastighetsrådgivaren, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

ColliersPangea Property Partners

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


På tisdagen nådde Colliers en överenskommelse med transaktionsrådgivaren Pangea Property Partners om att förvärva en majoritetsandel av företaget. I samband med förvärvet lanseras också en ny nordisk organisation: Colliers Nordic.

Efter förvärvet inlemmas Pangea i Colliers och Pangeas svenska organisation kommer att verka under Colliers varumärke. När affären gått igenom kommer Colliers Norden att bestå av 550 experter varav 80 inom capital markets.

Läs mer: Joakim Arvius: ”Först nu det är en bra match”  

I pressmeddelandet skriver Colliers att ledande personer inom de bägge företagen kommer att ha ett betydande ägande i den nya organisationen. Efter förvärvet av konkurrenten Pangea kommer Colliers att vara marknadsledande i Norden med en marknadsandel på 27 procent baserat på RCA-data för helåret 2021.

Daniel Gorosch, nuvarande vd för Colliers Sverige, kommer att tillträda rollen som chief commercial officer, Colliers Nordics och Joakim Arvius, nuvarande vd för Pangea Sverige, kommer ta över rollen som vd för Colliers Sverige.

Läs mer: Colliers: Trycket på kontor ökar i Stockholm igen – Slussen sticker ut 

– Genom förvärvet av Pangea tar vi nu ett jättekliv mot vår långsiktiga vision att vara den mest välansedda fastighetsrådgivaren. Pangea tillför en enorm erfarenhet och kunskap inom transaktionsrådgivning och med Colliers breda tjänsteutbud och internationella tyngd skapar vi nu tillsammans en kraftfull helhetslösning för våra kunders behov, säger vd Daniel Gorosch i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev