Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Coeli förvärvar nära tunnelbanan i Hagsätra – vill bygga bostäder

Publicerad: 25 maj 2022, 11:58

Blixtlåset 1 ligger bara några hundra meter från tunnelbanan i Hagsätra.

Coeli köper fastigheten Blixtlåset 1 av fastighetsbolaget JSR Fastigheter. Fastigheten är belägen i Hagsätra, i södra Stockholm. På marken, där det i dag står en industrifastighet, planerar fondbolaget bostäder.


Ämnen i artikeln:

Svepet

Vid förvärvstillfället är fastigheten bebyggd med en byggnad med en total lokalarea om 1.058 kvadratmeter. Samtliga ytor är uthyrda vid förvärvstillfället till tre olika hyresgäster. Fastigheten har en areal om 2.598 kvadratmeter.

Coeli har förvärvat fastigheten med avsikt att driva detaljplaneprocess och således tillskapa byggrätter för bostäder inom objektet.

Läs mer: Lista: Alla nya bostadsprojekt i Stockholm 

Fastigheten omsluts av bostäder och är den enda industrifastigheten inom bostadsområdet. 

I och med detta bedöms möjligheten till bostadsutveckling som mycket god, enligt Coeli. Vidare har fastigheten god närhet till service och tunnelbana i Hagsätra centrum.

– Fastigheten har ett strategiskt läge som den sista industrifastigheten i ett bostadsområde som nås via tunnelbana. En utveckling av fastigheten från industri till bostäder skulle vara ett stort lyft och skapa värde och ökad trygghet för området som helhet. Under utvecklingstiden genererar fastigheten även ett stabilt kassaflöde med en relativt väldiversifierad hyresgäststruktur och utan initial vakans, kommenterar Jakob Pettersson, vd och ansvarig portföljförvaltare för Coeli Fastighet II AB.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Svepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.