tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Clarion Hotell i Karlatornet

Publicerad: 7 juli 2017, 09:45

Karlatornet är juvelen i den framväxande Karlastaden. Bild: Serneke.

Karlastaden utveckling och hotellkedjan Nordic Choice har tecknat ett avsiktsförklaring som att Nordic Choice, under varumärket Clarion Hotel, driver ett hotell i Karlatornet i Göteborg.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeKarlatornetNordic Choice HotelsSerneke

Karlastaden utveckling och hotellkedjan Nordic Choice har tecknat ett avsiktsförklaring om att Nordic Choice, under varumärket Clarion Hotel, driver ett hotell i Karlatornet i Göteborg. Hotellet ska ha cirka 300 rum och dessutom innehålla en konferensanläggning, restauranger och barer samt spa och gym. Ytan blir cirka 17 000 kvadratmeter och hotellet kommer att finnas i den nedre podiebyggnaden samt på våning 58.

– Det finns de som tror att the sky’s the limit. Det är fel! 2021 kommer detta bli tydligt för gästerna på Clarion Hotel Karlatornet. De kommer tro att de hamnat i nirvana när de tittar ut från takrestaurangen. Det här blir episkt, säger Choice ägare Petter Stordalen i en kommentar i Sernekes pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver man att planerna för Karlatornet från början har innehållit hotell.

– Det känns riktigt bra ur många perspektiv att få till detta avtal. Jag delar Petters inställning till hotellkonceptualisering – vi skall skapa en hotellupplevelse som blir ett minne för livet, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group.

Hyresnivån är satt till cirka 40 miljoner kronor och ett slutligt avtal ska skrivas före slutet av oktober i år.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev