lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Cityhold fortsätter förvärva

Publicerad: 27 augusti 2014, 07:18

Hamburg

Bolaget har ett investeringsmål på 10 miljarder men tänker inte stoppa där.
– Nej det hoppas vi inte men man måste sätta upp delmål och det är vad vi jobbar mot nu, säger Rickard Backlund, vd, Cityhold Property AB, till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

HamburgTysklandAndra AP-fondenCityholdFörsta AP-fonden

Med sitt andra förvärv i Tyskland uppgår Första och andra AP-fondens bolag Cityhold totala investering till 7,3 miljarder kronor. Bolaget har ett investeringsmål på 10 miljarder men tänker inte stoppa där.
– Nej det hoppas vi inte men man måste sätta upp delmål och det är vad vi jobbar mot nu, säger Rickard Backlund, vd, Cityhold Property AB, till Fastighetsnytt.

I och med köpet i Tyskland annonserar man också att man utökar sitt geografiska fokus, från tidigare enbart München och Hamburg, till att omfatta de fem största städerna i Tyskland. Anledningen är att man vill fånga upp den tyska fastighetsmarknaden bättre.
– Tittar man på de tyska städernas fastighetsmarknad så är regionsstäderna starka tack vare att Tyskland är ganska regionaliserat. Det är inte som i England och Frankrike att du har London och Paris som är dominerande, säger Rickard Backlund

I slutet av 2013 förvärvade man en kontorfastighet i München, övriga marknader som ingår i investeringsplanerna är London och Paris. I London äger man tre kontorsfastigheter men har ännu inte lyckats förvärva något i Paris. Konkurrensen är dock ännu tuffare idag jämfört med när man startade bolaget sommaren 2011, menar Rickard Backlund.
– Vi har tittat på mycket i Paris men inte hittat rätt affär där. Det är många som vill placera pengar i fastigheter och som konkurrerar om affärerna. Fler institutionella investerare vill komma in i fastigheter så aptiten har ökat under de senaste två åren, definitivt.

En orsak till en tuff konkurrenssituation är förstås att de fastigheter Cityhold söker attraherar de flesta köpare, moderna, centrala fastigheter på de större marknaderna, gärna med grön profil.
– Vi försöker köpa nya kontorshus med miljöcertifiering, vi tror att det är en bra investering i längden, säger Rickard Backlund

Senaste affären
Cityhold köper Atlantic Haus i Hamburg. Säljare är en fond förvaltad av UBS

Kontorshuset i Hamburg räknas med sina 88 meter till ett av de högsta i staden. Uthyrbar yta uppgår till cirka 32 000 kvadratmeter. Köpet innebär att Cityholds totala investering i Tyskland uppgår till cirka 1,8 miljarder kronor

JLL och Clifford Chance var rådgivare åt UBS medan LÉtoile properties och CMS var rådgivare åt Cityhold

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev