Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Citycon köper ut Balticgruppen

Publicerad: 2 juli 2012, 12:22

Citycon AB köper enligt optionsavtal Balticgruppen AB:s andel om 25 procent i fastighetsbolaget Strömpilen AB och äger därefter 100 procent av aktierna.


Ämnen i artikeln:

BalticgruppenCitycon

Fastighetsbolaget Strömpilen AB omfattar Strömpilens Köpcentrum i Umeås östra stadsdelar samt fastigheten Länken som är belägen på handelsområdet Ersboda i norra Umeå.

Priset för aktierna bestäms enligt avtal och aktieägarnas överenskommelse. Från den 2 juli 2012 är Citycon AB därmed ägare av samtliga aktier i Strömpilen AB.

– När vi nu äger och kontrollerar helheten är vår avsikt att fortsätta att utveckla Strömpilens Köpcentrum. Ägandet underlättar arbetet för att förverkliga ett ännu mer levande och attraktivt köpcentrum. I en första fas arbetar vi med en ny infart och en ombyggd parkering, men vi kommer nu att se över fortsatta möjligheter för eventuella om- och tillbyggnader, säger Johan Elfstadius, vd, Citycon AB, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Citycon

Ämnen i artikeln:

BalticgruppenCitycon

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.