Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Cibus köper sex finska fastigheter

Publicerad: 5 november 2018, 11:09

Bild: Riksbanken

Cibus Nordic Real Estate köper sex fastigheter för dagligvaruhandel i Finland för 30 miljoner euro och i samband med köpet har Cibus refinansierat en av sina tre lånefaciliteter.


Ämnen i artikeln:

Cibus

Cibus Nordic Real Estate köper sex fastigheter för dagligvaruhandel i Finland för 30 miljoner euro. I samband med köpet har Cibus refinansierat en av sina lånefaciliteter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Säljare är fonder tillhörande WasaGroup Funds Oy, som är en finsk fastighetsutvecklare och förvaltare av fastighetsfonder.

De köpta fastigheterna hyrs i dagsläget ut till Kesko och Tokmanni. De har en kombinerad yta på omkring 23 000 kvadratmeter.

Cibus refinansierar en av sina tre seniora lånefaciliteter i samband med förvärvet, vilket förlänger lånets löptid och bidrar till att möjliggöra köpet.

–Vi kommer nu inleda omförhandlingar av de två återstående lånefaciliteterna, vilket kommer låta oss fortsätta expansionen av portföljen som planerat, säger Cibus styrelseordförande Patrick Gylling.

Cibus noterades på First North i mars i år.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Cibus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.