Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Cernera säljer till Randviken i Borås

Publicerad: 10 januari 2022, 13:26

Cernera säljer tre fastigheter i Borås

Foto: Cernera

Cernera Fastigheter säljer tre fastigheter i Borås till Randviken Fastigheter. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 455 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Cernera FastigheterRandviken FastigheterBorås

Affären avser fastigheterna Katrinedal 11, Katrinehill 7 och Maskrosen 19 som tillsammans omfattar totalt 22 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Samtliga fastigheter är belägna i Katrinedal i centrala Borås. 

– Försäljningen av de tre fastigheterna i Borås genomförs främst för att Cernera ska öka investeringstakten i befintlig portfölj och möjliggöra nya förvärv. Vi arbetar målinriktat mot att expandera nationellt och transaktionen skapar förutsättningar för en fortsatt stark tillväxt och expansiva satsningar i nya utvecklingsprojekt, säger Lars Angwald, vd på Cernera, i ett pressmeddelande. 

Läs även: Lista: 36 reformer som ökar bostadsbyggandet

Fastigheterna inrymmer huvudsakligen kontorslokaler och har en uthyrningsgrad på cirka 94 procent. Största hyresgäster är Staples Sweden, Kungälvs Rörläggeri, Solar och Caverion. 

– Detta förvärv ligger helt i linje med vår strategi att förvärva välbelägna fastigheter av hög kvalitet och med starka hyresgäster. Cernera har gjort ett utmärkt jobb med att utveckla och modernisera byggnaderna och vi är glada över att bli ägare till ett så pass välskött bestånd, säger Gustaf Segerborg, vd på Randviken, i pressmeddelandet. 

Cerneras rådgivare i affären var Pangea Property Partner och Magnusson Advokatbyrå.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.