Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

CBRE GI förvärvar galleria i Gävle

Publicerad: 11 september 2017, 07:33

Gallerian Nian.

CBRE Global Investors förvärvar Gallerian Nian i Gävle för sin köpcentrumfond ESCF II för 765 miljoner kronor. Säljaren är en fond förvaltad av Barings Real Estate Advisers.


Ämnen i artikeln:

CBREGävle

Nian har en total uthyrningsbar area om cirka 21 150 kvadratmeter. Det är byggt 1973 och renoverades 2014-16. Fastigheten har cirka 50 handelshyresgäster över två plan samt ett plan med kontor och en SF Biograf.

-Genom förvärvet tillför vi ett stabilt köpcentrum till vår Nordiska portfölj. Gallerian Nian är fullt uthyrd och har haft en stark position i många år och passar väl i in fondens profil. Med detta förvärv har vi totalt förvärvat fastigheter om ett värde om totalt ca 6,5 miljarder kronor under 2017 i de nordiska länderna och söker fortsatt efter intressanta investeringsmöjligheter, kommenterar Andreas Norberg, Managing Director Norden, i ett pressmeddelande.

Reda

Ämnen i artikeln:

CBREGävle

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.