Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Catena växer i Danmark efter förvärv om 470 miljoner – följer samma affärsmodell

Publicerad: 27 juni 2022, 14:20

Industriområdet Horsens Nord på östra Jylland i Horsens kommun.

Foto: Dansk Hal

Catena förvärvar en nybyggd fastighet som ska uppföras i danska Horsens av Ejendomsinvest Egeskovvej ApS, som bolaget tidigare gjort affär med: ”Nu utvecklar vi vårt samarbete”.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterDanmark

Tredjepartslogistikföretaget DKI Logistics A/S kommer efter affären att flytta in som hyresgäst i fastigheten.

Så sent som i mars i år förvärvade Catena en fastighet av Ejendomsinvest Egeskovvej ApS, med DKI Logistics som hyresgäst, enligt samma affärsmodell. 

Affären finansieras med Catenas egna medel och sker genom ett bolagsförvärv till ett åsatt fastighetsvärde om 328 miljoner danska kronor, motsvarande 470 miljoner svenska kronor. 

Läs mer: Catenas nya storägare vill bygga broar mellan Sverige och kontinenten 

Köpeskillingen för aktierna uppgår till 142 miljoner danska kronor. Fastigheten har en tomtareal om cirka 77 500 kvadratmeter och uthyrningsbar yta kommer att uppgå till 31 900 kvadratmeter.

Catena har tecknat ett 10-årigt, indexbaserat hyresavtal med DKI Logistics A/S. Det beräknade driftsöverskottet uppgår till cirka 13,6 miljoner danska kronor.

Läs mer: Catena satsar i Danmark genom förvärv av logistikportfölj: ”Ser stor potential” 

– Nu utvecklar vi vårt samarbete och kan tack vare denna nya affär växa i Danmark med ytterligare en modern logistikfastighet på ett strategiskt läge, säger Fredrik Renå som är regionchef i Malmö och därmed även ansvarar för Catenas danska fastighetsbestånd.

Tillträde beräknas ske i december 2022. 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterDanmark

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.