fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Catena stärker upp projektkapacitet – köper Bockasjö för 462 miljoner

Publicerad: 4 juli 2023, 08:19

Catenas vd Jörgen Eriksson och Bockasjös avgående vd Joakim Hedin ser Catenas markbank och Bockasjös projektkunskaper som en bra matchning.

Foto: Pressfoto, Mattias de Frumerie

Catena har tecknat avtal om att förvärva logistiskutvecklaren Bockasjö AB för 462 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Bockasjö

Johan Bahlenberg

johan.bahlenberg@bbm.bonnier.se


Affären sker som ett bolagsförvärv där Catena förvärvar Bockasjö med dotterbolag till en köpeskilling om 462 miljoner kronor före tilläggsköpeskillingar som baseras på framtida projekt, varav 125 miljoner kronor betalas via nyemitterade Catena-aktier. Tillträde är beräknat till oktober 2023 då Bockasjös organisation uppgår i Catenas organisation.

Förvärvet sker mot bakgrund av Catenas tillväxtplaner och stora befintliga markbank med flera områden som är i startgroparna för byggnation. Bockasjö har sedan 2004 uppfört cirka 35 större logistikfastigheter med en total yta om mer än 1 miljon kvadratmeter. Genom förvärvet tillförs Catena värdefull projektkapacitet, heter det i pressmeddelandet.

– Som i allt annat vi gör har vi ett långsiktigt förhållningssätt – med förvärvet av Bockasjö kan vi tillföra den kraft som vi nu behöver både för att kunna hålla ett högt tempo i vår projektutveckling och för att fortsätta överträffa förväntningarna i det vi levererar, säger Catenas vd Jörgen Eriksson.

Säljare av aktierna i Bockasjö AB är Bockasjö Capital AB med 34 procent som ägs till 100 procent av Joakim Hedin, Frankenius Equity AB med 34 procent som ägs till 100 procent av Paul Frankenius samt ledande befattningshavare som äger 32 procent av aktierna. Vid tillträdet i oktober senare i år lämnar Joakim Hedin sin befattning som vd för Bockasjö AB, en befattning som han innehaft sedan 2004.

– Catenas stora markportfölj och Bockasjös långa erfarenhet av att bygga moderna, energisnåla och miljövänliga logistikbyggnader är en perfekt match, säger Joakim Hedin.

Bockasjö har tre pågående projekt som kommer att slutföras efter förvärvet. Dessa kommer att avyttras till extern part vid färdigställandet och blir inte en del av Catenas fastighetsportfölj.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev