Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Catena säljer hälften av Huddingefastighet

Publicerad: 23 februari 2017, 14:04

Gustaf Hermelin är vd på Catena.

Foto: Catena.

Catena har sålt hälften av sitt innehav i bolaget Catena Regulatorn vars underliggande tillgång är fastigheten Regulatorn 2 i Huddinge. Köpare är WA Fastigheter AB.


Ämnen i artikeln:

HuddingeGustaf HermelinCatena FastigheterWA Fastigheter

Catena har sålt hälften av sitt innehav i bolaget Catena Regulatorn vars underliggande tillgång är fastigheten Regulatorn 2 i Huddinge. Köpare är WA Fastigheter AB. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 45 000 kvadratmeter logistikytor och är nästan fullt uthyrd. Den är belägen i nära anslutning till Flemingsbergs station, i ett område som är under utveckling och blir inom några år blandstad med bostäder.

Affären sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde för hela fastigheten om 365 miljoner kronor och för halva bolaget betalar köparen 77 miljoner kronor.

– Då området kring fastigheten håller på att förändras är vi glada att nu ha hittat en samarbetspartner som kan hjälpa till att driva arbetet med att ta fram en ny detaljplan för området. Affären är därför helt i linje med våra ambitioner att länka Skandinaviens godsflöden genom att erbjuda för logistik anpassade anläggningar och frilägger även resurser för investeringar i moderna, kostnadseffektiva och hållbara logistikanläggningar,” kommenterar Catenas vd Gustaf Hermelin försäljningen i ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.