Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Catena säljer 68 000 kvm logistik i Småland för 260 miljoner

Publicerad: 10 juni 2022, 13:08

Fröträdet 1 i Räppe industriområde i Växjö.

Foto: Google maps

Catena säljer fastigheten Fröträdet 1 i Växjö till Alwex Holding som i dag är en av de största hyresgästerna i fastigheten. Det underliggande fastighetsvärdet ligger på 260 miljoner kronor, uppger Catena i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Catena Fastigheterlogistikfastigheter

Köpeskillingen för aktierna uppgår till 177 miljoner och fastigheten säljs till bokfört värde, skriver Catena i pressmeddelandet. 

Fastigheten Fröträdet 1 är belägen i Räppe industriområde i Växjö och har en markareal om 188 515 kvadratmeter med uthyrningsbar yta om 68 580 kvadratmeter. 

Läs mer: Catena köper logistik för 333 mkr i grannlandet 

Alwex Lager & Logistik AB är i dag den största hyresgästen med ett kontrakt som sträcker sig till 2024. Driftnettot uppgår till 14 miljoner kronor

– Vi är glada att kunna sälja till Alwex som i dag hyr merparten av fastigheten. I processen fortsätter Catena att renodla fastighetsbeståndet emot mer moderna fastigheter med optimalt logistiskt läge, kommenterar Jonas Arvidsson, regionchef i Göteborg 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.