Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Catena ökar upplåningen med 234 miljoner

Publicerad: 19 januari 2017, 09:25

Gustaf Hermelin är vd på Catena. Foto: Catena.

Catena har via det delägda bolaget Svensk Fastighetsfinansiering lånat upp 234 miljoner kronor på den svenska penningmarknaden.

Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterSFF Svensk fastighetsfinansiering

Catena har via det delägda bolaget Svensk Fastighetsfinansiering lånat upp 234 miljoner kronor på den svenska penningmarknaden. Finansieringen tas upp genom att SFF utökar befintliga obligationer nummer 105 och 106 och via de två obligationerna har Catena lånat 64 respektive 170 miljoner kronor.

Lån 106 löper med en fast nominell ränta om 1,42 procent och förfaller 20 april 2020 och lån 105 löper med en rörlig ränta om Stibor 3M plus 1 procentenhet. Den effektiva marginalen i lån 105 är 1,1 procent och lånet förfaller i slutet av första kvartalet 2020.

Säkerhet för lånen är Catenas fastighet Stockholm Drivremmen 1. Det framgår av pressmeddelanden från Catena och SFF.

– Vi är glada för att investerarna ser Catena och dess fastigheter som en godinvestering och vi ser SFF som ett bra sätt att bredda basen för bolagets upplåning, säger Catenas vd Gustaf Hermelin i en kommentar.

Svensk Fastighetsfinansiering hette tidigare Nya Svensk Fastighetsfinansiering men har nyligen bytt namn. Bolaget ägs till lika delar av Catena, Fabege, Platzer, Diös och Wihlborgs.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev