torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Catena köper två lagerfastigheter av Ica – i Arendal och Brunna

Publicerad: 22 december 2022, 14:28

Anna Nyberg, vd ICA Fastigheter och Catenas vd Jörgen Eriksson.

Foto: Press

Fastighetsbolaget Catena köper två fastigheter från Ica Fastigheter i en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 500 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetICA FastigheterCatena FastigheterGöteborg

ND


Fastigheterna, som har Ica Fastigheter som hyresgäst, ligger i Arendal, Göteborg och Upplands-Bro, Stockholm.

Förvärvet genomförs som en sale and lease back-transaktion där Ica i samband med försäljningen tecknar ett sjuårigt hyresavtal med Catena. Köpeskillingen för aktierna uppgår till 176 miljoner kronor.

Den ena fastigheten som Catena köper är Arendal 13:3 – belägen i Arendal, Göteborg.

Foto: Catena

Tillträdet beräknas ske 1 februari 2023.

– Genom förvärvet utökas vår exponering mot kyl- och fryssegmentet och vårt långvariga samarbete med Ica fördjupas ytterligare, kommenterar Catenas vd Jörgen Eriksson.

Fastigheterna i affären

• Arendal 13:3 – belägen på ett citynära läge i Arendal, Göteborg – byggdes 2020, omfattar en kyl- och frysbyggnad och är certifierad enligt BREEAM Outstanding. Den blev det första lagret för e-handelsdistribution att uppnå den nivån och vann även priset ”BREEAM Building of the Year 2022.
Viby 19:106 ligger invid E18 i Brunna Logistik Park vid Upplandsbro, Stockholm. Brunna Logistik Park är ett logistiskt kluster med företag som Zalando, Postnord och Systembolaget etablerade i området. Fastigheten genomgår just nu en certifieringsprocess för Miljöbyggnad Silver som väntas vara klar 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev