Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Catena köper logistik för 333 mkr i grannlandet

Publicerad: 10 april 2022, 11:56

Jörgen Erikssons Catena köper nybyggt i Danmark

Catena förvärvar en nybyggd fastighet i danska Horsens av Ejendomsinvest Egeskovvej ApS, tredjepartslogistikföretaget DKI Logistics A/S kommer därefter att flytta in som hyresgäst i fastigheten.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterDanmarklogistikfastigheter

Catena tecknar ett avtal om förvärv av den aktuella fastigheten som ska uppföras på strategiskt logistikläge intill E45 på danska Jylland.

Affären finansieras med egna medel och sker genom ett bolagsförvärv till ett åsatt fastighetsvärde om 333 miljoner danska kronor, före avdrag för latent skatt. Köpeskillingen uppgår till 170 miljoner danska kronor. 

Fastigheten har en tomtareal om cirka 77 500 kvadratmeter och uthyrningsbar yta kommer att uppgå till 31 900 kvadratmeter.

Hyresgästen DKI Logistics A/S är ett ledande tredjepartslogistikföretag i Danmark med  fokus på lagerautomation och it-lösningar. 

Catena har tecknat ett 10-årigt, indexbaserat hyresavtal med DKI Logistics A/S. Det beräknade driftsöverskottet uppgår till cirka 13,67 miljoner danska kronor.

Tillträde beräknas ske 1 oktober 2022.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.