Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Catena köper av PostNord i Danmark

Publicerad: 9 januari 2020, 13:54

Catena förvärvar tre fastigheter i Danmark. Bild: Catena

Catena har köpt tre fastigheter i Hilleröd, Horsens och Odense i Danmark av PostNord. Affären sker till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 235 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterPostNord

Catena har köpt tre fastigheter i Hilleröd, Horsens och Odense i Danmark av PostNord. Affären sker till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 235 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheterna har tillsammans en tomtareal på runt 61 000 kvadratmeter och en uthyrningsbar yta om 12 700 kvadratmeter. Dessutom tillkommer även byggrätter om cirka 20 000 kvadratmeter. PostNord är nuvarande hyresgäst i samtliga fastigheter och har nu i samband med försäljningen tecknat 10-åriga hyresavtal.

– Med förvärven tar Catena ytterligare ett kliv in på den danska marknaden och skapar ännu bättre förutsättningar för att kunna länka Skandinaviens godsflöden. Samtidigt fördjupar vi vårt nära samarbete med PostNord, säger Benny Thögersen, vd på Catena, i en kommentar.

Tillträde sker den 31 januari för fastigheterna i Hilleröd och Horsens samt den 1 september för fastigheten i Odense. Byggnaden i Odense är för närvarande under uppförande.

Ajda Dzambic

Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterPostNord

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News