Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Catena investerar och hyr ut i Linköping

Publicerad: 30 augusti 2017, 11:36

Benny Thögersen, vd på Catena.

Foto: Catena.

Catena förvärvar en fastighet med 22 000 kvadratmeter mark i Linköping av kommunen. På platsen ska bolaget uppföra ett nytt distributionslager.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterLinköping

Catena förvärvar en fastighet med 22 000 kvadratmeter mark i Linköping av kommunen. På platsen ska bolaget uppföra ett nytt distributionslager. Den totala investeringen uppgår till 80 miljoner kronor.

Det nya lagret består av kyl och frys och kommer att bli cirka 6 000 kvadratmeter stort. På 2 400 av dem har ett hyresavtal tecknats med Bring, ett 5-årigt sådant.

Fastigheten är belägen utmed väg 35 med tillfart till E4:an och flygplatsen i Linköping och gränsar till Catenas andra fastighet i området, Mappen 3, och blir därmed ett större livsmedelskluster.

Ytterligare förhandlingar pågår med fler hyresgäster och fullt uthyrd uppgår hyresvärdet på årsbasis till cirka 7 miljoner kronor.

– Att bygga intill en av våra egna fastigheter ger oss driftsfördelar och möjliggöra hyresgästernas optimering av ytorna i båda fastigheterna, säger Catenas vd, Benny Thögersen, i en kommentar.

Byggnationen startar under hösten och Bring planerar flytta in i fastigheten under sommaren 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News