Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Catena i affär för 560 miljoner

Publicerad: 31 mars 2017, 04:28

Foto: Catena.

Catena förvärvar samtliga aktier i de fyra skånska utvecklingsfastigheter som fram till nu ägts tillsammans med Peab. Affärerna sker till ett underliggande fastighetsvärde om totalt 560 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i SydsverigeCatena FastigheterPeabHelsingborg

Catena förvärvar samtliga aktier i de fyra skånska utvecklingsfastigheter som fram till nu ägts tillsammans med Peab. Affärerna sker till ett underliggande fastighetsvärde om totalt 560 miljoner kronor.

Fastigheterna tillhör lager- och logistiksegmentet, och ligger i Burlöv, Malmö och Helsingborg.

– Det känns positivt att kunna genomföra dessa förvärv av två nyligen uppförda logistikfastigheter samt omkringliggande markområden. Affären ligger helt i linje med Catenas strategi att uppföra och förvärva moderna logistikfastigheter, säger Catenas vd Gustaf Hermelin.

Berörda fastigheter är Burlöv Sunnanå 12:51, en nybyggd terminalfastighet om 16 940 kvadratmeter med DHL som enda hyresgäst.

Den andra fastigheten i Malmö är Burlöv Sunnanå 12:52 innehållande drygt 208 000 kvadratmeter projektmark.

I Helsingborg gäller affären fastigheten Helsingborg Plantehuset 2 med logistiklager om 4 694 kvadratmeter, och Plantehuset 3 med drygt 238 000 kvadratmeter projektmark.

Köpeskillingen för 50 procent av aktierna för samtliga bolag och fastigheter uppgår totalt till drygt 104 miljoner och förvärvet finansieras initialt via egen kassa.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev