onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Catena förvärvar logistik i Borås

Publicerad: 29 september 2020, 09:09

Foto: Catena

Catena har förvärvat en nyproducerad logistikfastighet i Borås av Logistic Contractor. Det blir modeföretaget Nelly som flyttar in i de nya lokalerna. Det framgår i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterLogistic Contractor

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Catena och Logistic Contractor har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Åre 92 i Borås kommun. Affären sker preliminärt per den 1 februari 2021 till ett åsatt fastighetsvärde om 272 miljoner kronor. 

– Det är med glädje Catena förvärvar denna fina anläggning på ett utmärkt logistikläge. För den position NELLY har inom e-handel och mode är genomtänkta och effektiva logiklösningar en förutsättning, säger Benny Thögersen, vd på Catena, i pressmeddelandet. 

Fastigheten omfattar 120 000 kvadratmeter tomtarea och cirka 38 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Hyresavtalet med Nelly har tecknats på 15 år och i avtalet ingår även en option om utbyggnad på 13 000 kvadratmeter. 

– Vi är väldigt nöjda med upplägget och den positiva dialog vi haft med Catena. Catena förvärvar en fastighet av hög kvalitet. Fastigheten är dessutom förberedd för en tillbyggnad, vilket skapar flexibilitet inför framtiden, berättar Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor, i pressmeddelandet. 

Werks Advokater har varit legal rådgivare åt Logistic Contractor i affären.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev