Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Catena förvärvar i Ängelholm

Publicerad: 25 juni 2015, 09:34

Catena har tecknat avtal om att köpa en logistikfastighet, samt 60 procent av ett bolag som äger ett utvecklingsområde för logistik i Ängelholm.


Ämnen i artikeln:

AcrinovaÄngelholmCatena Fastigheter

Catena har tecknat avtal om att köpa en logistikfastighet, samt 60 procent av ett bolag som äger ett utvecklingsområde för logistik i Ängelholm. Fastigheten förvärvas till ett värde om 115 miljoner kronor, och utvecklingsområdets fastighetsvärde uppgår till 18 miljoner kronor.

– Fastigheten Rebbelberga 26:37 utgör, med en stor aktör i logistikbranschen som hyresgäst, ytterligare ett bra komplement till vårt logistikbestånd i Öresundsregionen. Härutöver ger utvecklingsområdet oss gott om möjligheter att nyproducera bra logistikfastigheter med ett utmärkt läge utmed E6:an, säger VD Gustaf Hermelin i en kommentar.

Fastigheten, Rebbelberga 26:37, är drygt 15 000 kvadratmeter stor, och har en hyresintäkt på cirka 9 miljoner kronor per år. Utvecklingsfastigheten har en mark på 112 000 kvadratmeter, där detaljplanen tillåter logistikbyggnader om cirka 56 000 kvadratmeter.

Båda transaktionerna sker genom bolagsförvärv av dotterbolag till Acrinova AB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Catena

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.