Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Catella vinnare i samband med uppgifter om försäljning

Publicerad: 30 Maj 2018, 06:40

Catella stiger 4,4 procent på onsdagen och går bäst av bolagen i Fastighetsnytts samhällsbyggarindex FSBX. Uppgången kommer efter uppgifter från Bloomberg på tisdagskvällen om att Catella säljer sin verksamhet inom förmögenhetsförvaltning och bankkort i Luxemburg.


Ämnen i artikeln:

Catella

Catella stiger 4,4 procent på onsdagsförmiddagen och går bäst av bolagen i Fastighetsnytts samhällsbyggarindex FSBX. Uppgången kommer efter uppgifter från Bloomberg på tisdagskvällen om att Catella förbereder en försäljning av sin verksamhet inom förmögenhetsförvaltning och bankkort i Luxemburg.

Enligt en av källorna kan försäljningen av verksamheten inom förmögenhetsförvaltning komma att inbringa över 50 miljoner euro, skriver nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Bloomberg. Siffran motsvarar ungefär 6 kronor per aktie i bolaget. Catella stiger 1 krona till 23,80 kronor.

I februari meddelade Catella att man gör en strategisk översyn av kortinlösenverksamheten inom Catella Bank. Som orsak angavs bristande synergier med bolagets övriga verksamhet.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Catella

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.