Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Catella vinnare efter försäljning

Publicerad: 26 oktober 2018, 09:50

Knut Pedersen är vd på Catella. Bild: Catella

Catella stiger 10 procent på en fallande börs på fredagen efter beskedet att man säljer Wealth Management-verksamheten i Luxemburg till VP Bank för 110 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Catella

Försäljningen är ett resultat av en strategisk översyn som den fastighetsinriktade banken inledde tidigare i år, som bland annat syftade till att minska kapitalbindningen.

Kortutgivningsverksamheten och den svenska Wealth Management-verksamheten ingår inte i transaktionen och den strategiska översynen fortgår för dessa enheter.

Catellas balansomslutning minskar med cirka 2 miljarder kronor eftersom både tillgångar och skulder kommer att överföras till VP Bank som ett resultat av försäljningen, som är en så kallat inkråmsöverlåtelse.

–Catella och VP Bank kommer också att inleda ett distributionspartnerskap för att utveckla och tillhandahålla produkter till de nordiska och europeiska marknaderna, skriver Catellas vd Knut Pedersen i ett pressmeddelande.

Försäljningspriset är beroende av vissa villkor relaterade till förvaltat kapital på transaktionsdagen. Transaktionen förväntas vara avslutad i början av februari 2019.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Catella

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.