Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Catella bildar bolag och köper 72 fastigheter

Publicerad: 19 oktober 2017, 02:55

Catella bildar ett nytt bolag – Tre Kronor Property Investment. Ett första förvärv är gjort: 72 livsmedelsfastigheter i södra Sverige. Vd för det nya bolaget blir Michael Johansson, bland annat tidigare vd för ICA Fastigheter.


Ämnen i artikeln:

CatellaTre Kronor Property Investment

Catella bildar ett nytt bolag – Tre Kronor Property Investment, där 200 kunder och partners tecknat aktier. Ett första förvärv är gjort: 72 livsmedelsfastigheter i södra Sverige.

Det nybildade bolaget, med KF Fastigheters tidigare vd Bernt-Olof Gustafsson som styrelseordförande, tecknade förra sommaren avtal med Granen om förvärv av de 72 handelsfastigheterna, belägna i 68 sydsvenska kommuner.

– I emissionen såg vi ett stort intresse från privatpersoner men även från institutionella investerare i fastighetssektorn och dagligvaruhandeln, säger Robert Fonovich, chef för Catellas Corporate Finance i Sverige.

Vd för det nya bolaget blir Michael Johansson som bland annat har en bakgrund som vd för ICA Fastigheter.

Catella Corporate Finance har agerat finansiell rådgivare och arrangör i transaktionen och har i samarbete med Catella Bank och ABG Sundal Collier genomfört kapitalanskaffningen om 355 miljoner kronor samt arrangerat skuldfinansieringen.

Tre Kronor Property Investment har genom emissionen tillförts cirka 200 nya aktieägare och efter fullföljt förvärv är avsikten att notera aktien på Nasdaq First North i Stockholm.

– Bolaget blir det första publika bolaget som erbjuder investerare en unik möjlighet att ta del av ett segment som hittills främst varit förbehållet större institutionella investerare, säger Martin Malhotra, ansvarig projektledare för transaktionen på Catella.

Catella Asset Management, som lanserar sin svenska verksamhet i samband med detta uppdrag, kommer tillsammans med Michael Johansson ansvara för förvaltningen av fastigheterna.

– Vi kommer att ha en tät dialog med våra hyresgäster för att sätta oss in deras utvecklingsplaner. Potentialen framåt ligger i att som en aktiv fastighetsägare vara ett stöd till våra hyresgästers verksamhet vilket bygger värde både för dem och våra aktieägare, säger Michael Johansson.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.