Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Castellum vill växa i Köpenhamn

Publicerad: 27 november 2017, 13:36

Bettina Lange

Foto: News Øresund

Efter fjolårets storförvärv av Norrporten har Castellum ett bestånd värt 5,3 miljarder kronor i Danmark. Nästa steg blir att satsa på projektutveckling av lager och kontor i Köpenhamn.


Ämnen i artikeln:

NorrportenCastellumDanmark

Efter fjolårets storförvärv av Norrporten har Castellum ett bestånd värt 5,3 miljarder kronor i Danmark. Nästa steg blir att satsa på projektutveckling av lager och kontor i Köpenhamn. Det skriver News Øresund.

– Jag tycker att det är en fördel för vi har en riskspridning och kritisk massa på båda ställena. Vi har faktiskt en byggmöjlighet på en av våra befintliga fastigheter som vi just nu kalkylerar på. Det är utanför Köpenhamn och valet står mellan lager to stay eller crossdocking. Det är en ny värld som vi ska titta på, säger Bettina Lange, regionchef för Castellum i Danmark, till News Øresund.

Crossdocking innebär att man har en lång fastighet där det kör in några stora bilar på den enda sidan och sedan lastas innehållet om till fler små bilar som kör ut på andra sidan.

Bolaget gjorde sitt första förvärv i Danmark 2011 genom dåvarande Briggen och fokuserade på västra Storköpenhamn och orterna Brøndby, Herlev och Albertslund. Med förvärvet av Norrporten utökades beståndet i Köpenhamns centrum, främst vid Havneholmen, och i Ørestad. Bettina Lange tycker att efterfrågan på kontorslokaler är bra i Danmark just nu.

– Kunderna reagerar snabbare nu med att fatta beslut än de gjorde efter finanskrisen. Då tog det lång tid att förhandla kontrakt. Nu handlar det mer om att hitta rätt läge, rätt fastighet för att utveckla sin organisation och kunna följa det kunderna efterfrågar, säger hon till News Øresund.

Hon åker ofta över till Malmö på möten och trivs med att pendla mellan länderna.

– För mig är det inget nytt, det var samma när jag jobbade på Skanska Öresund och NCC. Det är skönt att vara tillbaka i ett dansk-svenskt bolag.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

NorrportenCastellumDanmark

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.