Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Castellum säljer till FastPartner i Märsta

Publicerad: 9 maj 2012, 09:28

Castellum har via dotterbolag avyttrat fastigheter i Sigtuna kommun och i centrala Göteborg för 116 miljoner kronor respektive 40 miljoner kronor netto.


Ämnen i artikeln:

AspholmenCastellumFastPartner Fastigheter

Castellum har via dotterbolag avyttrat fastigheter i Sigtuna kommun och i centrala Göteborg för 116 miljoner kronor respektive 40 miljoner kronor netto.

I Sigtuna handlar det om att det helägda dotterbolaget Aspholmen har sålt 6 fastigheter om sammanlagt 16 620 kvadratmeter till FastPartner. Fastigheterna som till störst del är industrilokaler men även bostäder och kontor är belägna i Märsta. Nettointäkterna är ungefär 116 miljoner kronor, och hyresintäkterna uppgår till 15 miljoner kronor per år. Enligt den senaste värderingen var fastighetens värde 114 miljoner kronor.

Även i Göteborg har man sålt en fastighet till ett pris högre än det uppskattade värdet. Eklandia Fastighets har sålt en kontorsfastighet som värderades till 35 miljoner kronor för 40 miljoner kronor i nettointäkter. Köpare är balder.

Vidare har Castellum meddelat sin avsikt att sätta upp ett MTN-program där man kan låna upp till 5 miljarder kronor. En första emission under programmet beräknas ske under innevarande år men syftet är att bredda bolagets finansieringsmöjligheter.

Redaktionen

Källa: Börsmeddelanden från Castellum, FastPartner och Balder.

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.