måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Castellum säljer Hansa köpgalleria

Publicerad: 10 oktober 2014, 10:25

Castellum AB har via det helägda dotterbolaget Fastighets AB Briggen sålt Hansa köpgalleria i centrala Malmö för 609 miljoner kronor. Köpare är Areim Fond II.

Ämnen i artikeln:

Briggen FastigheterCastellumJLLMalmö

Hansa består av två fastigheter om totalt 40 500 kvadratmeter varav 13 700 kvadratmeter butiksyta, 9 200 kvadratmeter kontor, 9 400 kvadratmeter garage, 5 400 kvadratmeter bostäder samt 2 800 kvadratmeter utbildningslokaler. Frånträde sker den 17 oktober 2014.

– Hansa är en av våra få större gallerior och affären innebär en renodling av Castellums portfölj, säger Castellums vd Henrik Saxborn.

– Hansa, som är Areim Fond IIs första förvärv i Malmö, har en bra mix av löpande kassaflöde och framtida möjligheter. Vi ser en stor utvecklingspotential inom främst handelssegmentet men även för kontor och bostäder, säger Mikael Hesselvall, ansvarig för transaktionen på Areim.

Hansa är det fjärde förvärvet i Areim Fond II. Affären genomförs i samarbete med HEA Property Partner som på Areims uppdrag kommer att ansvara för utveckling och förvaltning av Hansa.

JLL Tenzing var rådgivare till säljaren Castellum.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Castellum, Areim

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev