Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Castellum säljer för halv miljard i Luleå

Publicerad: 9 december 2016, 11:16

Bild: Wikimedia.

Castellum har genomfört flera stora försäljningar den senaste tiden. Nu lägger man ännu en till raden, när man säljer rättscentrum i Luleå till statliga Specialfastigheter för 486 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SpecialfastigheterCastellumLuleå

Kontorsfastigheten, Lejonet 11, omfattar 21 900 kvadratmeter och är ett rättscentrum med Sveriges Domstolar, Rikspolisstyrelsen och Kronofogdemyndigheten som största hyresgäster.

Fastigheten ingick i köpet av Norrporten. Försäljningspriset på 486 miljoner kronor överstiger den senaste värderingen med 28 miljoner kronor, och köpeskillingen vid förvärvet av Norrporten i våras med 27 procent.

Försäljningen innebär att Castellum lämnar Luleå. När bolaget köpte Norrporten meddelade man att man skulle sälja fastigheter för cirka 4 miljarder som en del av finansieringen av förvärvet. Nu har bolaget sålt för 6,8 miljarder kronor sedan i våras.

– Jag är nöjd över att vi nu genomfört de försäljningar vi aviserade vid köpet av Norrporten. Vår ambitionsnivå är oförändrad: att nettoinvestera motsvarande 5 procent av vårt fastighetsvärde varje år – det vill säga upp mot tio miljarder kronor över en treårsperiod, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

Frånträde sker den 15 december 2016.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.