Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Castellum och Heimstaden i storaffär

Publicerad: 13 april 2015, 10:49

Castellum har via sina dotterbolag Corallen, Brostaden och Aspholmen köpt 27 fastigheter av Heimstaden på fyra orter. Affären har ett underliggande fastighetsvärde om 2,4 miljarder kronor varav den största delen är köpeskillingen för 50 procent av aktierna i Henry Ståhl Fastigheter som köps av Corallen.


Ämnen i artikeln:

CastellumHeimstadenHenry Ståhl

Castellum har via sina dotterbolag Corallen, Brostaden och Aspholmen köpt 27 fastigheter av Heimstaden på fyra orter. Affären har ett underliggande fastighetsvärde om 2,4 miljarder kronor varav den största delen är köpeskillingen för 50 procent av aktierna i Henry Ståhl Fastigheter som köps av Corallen. Vidare har man en option att efter tidigast 18 månader köpa resterande aktier i Henry Ståhl.

Aspholmen köper som en del av affären fyra kontorsfastigheter i centrala Örebro om sammanlagt 22 611 kvadratmeter för 363 miljoner och Brostaden köper en kontorsfastighet/projektfastighet i Solna om 5 364 kvadratmeter för 63 miljoner kronor.

Tillträde till fastigheterna i Solna och Örebro sker i maj men tillträde till Henry Ståhl sker i början av juni. Dessförinnan kommer Heimstaden att tillträda ägandet av Henry Ståhls bostadsfastigheter i syfte att renodla Henry Ståhl till ett lokalfastighetsbolag. Efter det kommer det Norrköpingsbaserade bolaget att äga 13 fastigheter i Norrköping och 9 fastigheter i Linköping med ett totalt fastighetsvärde om 1,9 miljarder kronor.

Det var i november förra året som Heimstaden köpte Henry Ståhl Fastigheter. Det kan du läsa mer om genom att följa länken:

http://fastighetsnytt.se/2014/11/heimstaden-koper-henry-stahl-fastigheter/

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Castellum och Heimstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.